Naturfamilier får lokale familier ud i naturen sammen

Flere børn og forældre får røde kinder og frisk luft med initiativet Naturfamilier.

Mange undersøgelser viser, at børn i dag kommer mindre ud i naturen i dag end tidligere, og at de i mindre grad kommer ud i naturen sammen med deres forældre. Samtidig peger andre undersøgelser på, at børn, der ikke kender naturen, heller ikke passer på den, mens børn, der har lært naturen at kende og er kommet til at holde af den, også passer bedre på den.

Det gør Naturfamilier i Gentofte noget ved. Her mødes lokale familier hver anden uge ved Ordruphus ved Dyrehaven og hygger sig med andre familier i naturen. Familierne laver bål, klatrer i træer, snitter, fanger smådyr med fiskenet og går på opdagelse i Dyrehaven. Både børn og voksne får tumlet, løbet, klatret og udforsket, og børnene er sjældent til at få med hjem igen.

Idéen med Naturfamilier er at få flere familier ud i naturen ved at nogle, der ofte kommer afsted, tager andre, mindre naturvante familier med. Naturfamilier i Gentofte udspringer af Danmarks Naturfredningsforening og bliver drevet af lokale, frivillige ambassadører og Grøn Guide Gentofte. Alle aldersgrupper kan være med i Naturfamilier, men deltagerne er særligt de store børnehavebørn og indskolingen, forældre og søskende.