Her bliver linsebøffen spist op

I institutionen Kløvedalen i Charlottenlund er oksekødet skiftet ud med kikærter. Målet er at servere mad, som belaster klimaet mindre – og børnene tager godt imod de grønne retter.

Det er frokosttid i Børnehuset Lunden, og duften af mad har bredt sig fra det åbne køkken i stueetagen ud på stuerne, hvor de små maver er begyndt at rumle. Lasagnen er grøn, fordi den er fuld af spinat – og netop grøn er kodeordet, når der laves mad i Kløvedalen, som Lunden er en del af.

 

Ledelsen, pædagogerne og køkkenpersonalet har nemlig sammen besluttet, at maden i institutionen skal være mere bæredygtig. Køkkenpersonalet laver de samme retter som tidligere, men nu laver de dem bare uden kød. Det kan være bøffer af kikærter eller en gryderet på linser.

 

Tidligere var kødet i mere fokus og det grønne var tilbehør. Nu er det grøntsagerne, måltidet bliver planlagt ud fra.


”Genkendelighed er kodeordet. Jo flere gange børnene møder en råvare, jo mere modige bliver de. Og så åbner fadet op for samtaler om maden. I sidste uge opdagede børnene, at en overskåren rødbede ligner en skydeskive. Det gav en sjov snak om rodfrugter, som gjorde børnene nysgerrige på den type grøntsager,” fortæller leder af Kløvedalen, Pernille Brems.