Vi lever klimaansvarligt

Sammen skal vi reducere CO2-udledningen, forbruge mere ansvarligt og minimere vores forbrug af naturressourcer.
Vi skal vi løfte den grønne omstilling, bidrage til cirkulær økonomi og bæredygtig produktion.

Vi vil:

Prioritere vedvarende energi og reduceret energiforbrug

Det gør vi fx, når vi som kommune, virksomheder og privatpersoner energirenoverer vores bygninger, etablerer intelligente og energieffektive løsninger og omlægger til vedvarende energi.

Anvende klimavenlig transport

Det gør vi fx, når vi som kommune, borgere og virksomheder benytter klimavenlige transportformer som elbiler, kollektiv trafik, cykler og delebiler. Og når Gentofte Kommune, transportudbydere og andre relevante aktører understøtter fremtidens mobilitetsløsninger, så vores transport bliver mere grøn, nem, sund og sikker.

Reducere affald og betragte affald som en ressource

Det gør vi fx, når Gentofte Kommune fremmer cirkulær økonomi, og når vi alle forebygger affald, genbruger og genanvender mere. Når vi køber klimaansvarligt og miljørigtigt ind. Og når vi bygger med klimavenlige, cirkulære materialer og fremmer omstillingen til mere klimavenlig produktion.

 

Verdensmålslogoer for mål 6, 7, 8, 9, 11, 12, 13.

Gentofte Kommune energirenoverer og udbygger fjernvarmen

Gentofte Kommune som virksomhed har siden 2009 reduceret sin CO2-udledning med ca. 20% primært ved at energirenovere og –optimere og ved at udbygge fjernvarmenettet.

Vangede Kirke er Grøn Kirke

LED-lysekroner, kamp mod madspild og affaldssortering er en del af hverdagen i Vangede Kirke.

Gentofte Kommune arbejder for mere klimavenlig transport

Transporten er en væsentlig kilde til CO2-udledning i Gentofte Kommune. Derfor arbejder kommunen på at skabe rammerne for at fremtidens transport kan blive mere grøn, nem, sund og sikker.

Schæffergården er Svanemærket

Svanemærket skaber stolthed blandt medarbejderne og er en god forretning for hotel- og konferencecenteret Schæffergården.

Byt til nyt på Byttemarked Gentofte

På Byttemarked Gentofte kan du give det væk, du ikke bruger mere, og til gengæld gratis tage af de ting, de andre deltagere har med.