Schæffergården er Svanemærket

Hotel- og konferencecenteret Schæffergården er grøn frontløber inden for sin branche.

Hotel og konferencecenteret Schæffergården er gået i front for en bæredygtig hverdag og blev i 2019 certificeret med Svanemærket. Det betyder bl.a. at Schæffergården har reduceret mængden af madaffald fra 21 til 15 tons/år, og at madaffaldet nu bliver brugt til biomasse og dermed giver energi til det, der svarer til en måneds elforbrug i 28 parcelhuse.

Direktør Peter Feddersen oplever, at medarbejderne på Schæffergården er stolte over, at de på deres arbejdsplads gør noget ekstraordinært for miljøet i en tid, hvor det fylder så meget. Det er vigtigt, mener han, for det er dem, der skal sikre, at de bæredygtige tiltag bliver til virkelighed. Schæffergården har deltaget i projektet Bæredygtig Bundlinje og derigennem fået rådgivning til at udvikle en grøn forretningsmodel.

”Jo mere bæredygtigt vi tænker, jo bedre bliver det også rent driftsmæssigt og økonomisk. Spring ud i det. Et langt stykke hen ad vejen lykkedes det for os, fordi vi rigtig gerne vil det og forstår vigtigheden af, at vi faktisk sikrer vores forretning”.

Læs mere om Schæffergårdens grønne rejse.