Byens Hus skaber rammen om sociale fællesskaber

Byens Hus skal fremover drives og udvikles af borgere og kommune i fællesskab. Huset skal bæres af frivillighed og ansvar i fællesskab, og det er husets brugere - foreningen Byens Hus - der skal stå for aktiviteterne.

Byens Hus på Hellerupvej huser i dag en række fælleskaber og sociale aktiviteter i bl.a. Frivilligcenter og Selvhjælp Gentofte og headspace. Kommunalbestyrelsen har besluttet, at huset fremover skal drives og udvikles af borgere og kommune i fællesskab.


Byens Hus skal danne ramme om fællesskaber og gode oplevelser og være åbent for alle, der ønsker at mødes om fælles aktiviteter på tværs af samfundslag, alder, kultur og religion. Byens Hus skal bæres af frivillighed og ansvar i fællesskab, og det er husets brugere - for
eningen Byens Hus - der skal stå for aktiviteterne.


Et af de fællesskaber, der allerede findes i Byens Hus, er selvhjælpsgruppen Café Une. Målgruppen er bl.a. mennesker, der bruger kommunens tilbud i Socialpsykiatrisk Center og Center for Netværk, men alle er velkomne. I Café Une skaber brugerne aktiviteterne sammen og er med til at definere, hvordan fællesskabet skal være. Hovedsagen er at mødes over et eller andet - fællesskab, relationer og en kop kaffe. 

”Man kan være nogle svære steder i sit liv. Men i Café Une kan man være den, man er, blive rummet og hørt. Vi skaber fællesskab, og det er guld værd for mange”.

Camilla Nellemann Sørensen, bruger og initiativtager til Café Une

Læs mere om Byens Hus