Digital platform får fleksjobbere hurtigere i job

Rekrutteringsplatformen Refleks synliggør kommunens fleksjobbere overfor virksomhederne, skaber fællesskab og giver fleksjobbere mulighed for at søge stillinger, når det passer dem.

Det betyder at fleksjobbere i Gentofte Kommune kommer hurtigere i job.

Siden januar 2019 har Gentofte Kommune afprøvet den interaktive rekrutteringsplatform Refleks. Som et digitalt supplement til indsatsen for den enkelte borger synliggør og profilerer Refleks kommunens fleksjobbere over for virksomhederne.

 

Platformen gør rekrutteringsprocesser mere effektive ved at matche borgernes kompetencer og kvalifikationer med virksomheders behov og efterspørgsel. Mest af alt bidrager Refleks til at skabe fællesskab, øge engagementet og sænke ledighedsperioden for fleksjobbere markant.

Resultaterne fra afprøvningen af Refleks er gode. I perioden januar 2019 - september 2019 faldt ledigheden blandt Gentoftes fleksjobbere fra 21% til 11% procent. Borgerne er engagerede og aktive i jobsøgningen. De har nu mulighed for at sidde derhjemme og søge stillinger, når det passer dem.

 

Derudover har virksomhederne fået mulighed for at se, hvilke fleksjobbere der er ledige, og hvilke kvalifikationer, erfaringer og skånebehov de har. Denne funktion gør, at succesraten for det perfekte match bliver endnu højere og at længden på ansættelsesperioden øges.