Gør en forskel som forening

Foreninger kan tage et stort ansvar for at fremme bæredygtig dannelse blandt deres medlemmer både igennem formidlingsaktiviteter og ved at tage små og store bæredygtige valg til arrangementer og i den daglige drift.

Flere lokale foreninger og kulturinstitutioner i Gentofte er godt i gang med arbejdet med både grøn og social bæredygtighed ift. aktiviteter, begivenheder, faciliteter, adfærd og forbrug. Her er en lille håndfuld eksempler til inspiration.

Grønne klima- og miljøtiltag

En gruppe medlemmer fra Palo Kajakklub og Hellerup Kajakklub har udarbejdet et idékatalog med konkrete forslag til, hvordan vandsportsklubber kan blive bæredygtige. Idékataloget rummer masser af gode ideer, som også kan inspirere boldklubber og andre landkrabber. Læs mere i Idekatalog bæredygtige kajak og roklubber

Vangede Kirke er blevet Grøn Kirke og har bl.a. udskiftet belysningen i kirkens store lysekroner til LED med store økonomiske og CO2-mæssige besparelser til følge. Kirken har også gennemført forskellige tiltag for at reducere madspild til arrangementer og arbejder på at fremme biodiversiteten på arealet omkring kirken. Grøn Kirke er et netværk, der giver inspiration til klima- og miljøtiltag i kirkelivet, men deres tjekliste med konkrete initiativer kan også inspirere andre kulturinstitutioner og foreninger. Læs mere om Grøn Kirkes tjekliste

Socialt ansvar og inklusionstiltag

Gentofte Kommune, DGI Storkøbenhavn og fodboldklubben GVI er gået sammen om indsatsen Fædrene på banen. Formålet med projektet er at styrke relationen mellem far og barn via fodboldaktiviteter, at øge fædre og børns sociale netværk og at styrke fædrenes kompetencer til at skabe aktiviteter for og med deres børn. Derfor inviterer GVI fædre og børn i alderen 6-10 år til aktiviteter hver anden søndag på GVI’s fodboldbaner i Vangede, hvor fokus kredser om den sociale holdånd, en god velkomst, konflikthåndtering og hjælpetræneruddannelse.

Gentofte Kommune, Danmarks Idrætsforbund og foreningen Idræt på tværs er gået sammen om Soldaterprojektet, der er målrettet fysisk og psykisk skadede veteraner. Formålet er at støtte og inspirere veteranerne til at finde et meningsfuldt liv gennem idræt, fællesskaber og sociale netværk. Idræt på tværs inviterer veteraner til løbetræning hver anden tirsdag fra Kildeskovshallen, hvor der er plads til alle uanset niveau.

Links til mere inspiration

 

Bæredygtige kajak- og roklubber

Få inspiration til konkrete initiativer i din klub

Vil I være mere bæredygtige i jeres forening?

Fritidskonsulent Stine Muldbak Andersen hjælper jer gerne godt på vej.